Over ons

De beste Ethiopische keuken in Utrecht en omstreken!

Eet eens wat anders

Uniek eten en een unieke ervaring

Met trots en liefde voor zowel het kookvak als ook voor ons geboorteland bieden wij u in ons restaurant traditionele (pittig gekruide) Ethiopische gerechten. Oorspronkelijk worden de gerechten met de hand op een grote schaal gezamenlijk genuttigd, maar u kunt ook eten van een bord.

Ethiopisch Restaurant Sunshine bereidt de gerechten volgens traditionele Ethiopische wijze. U bent hier niet alleen een gast maar u bent vandaag ook een Ethiopiër!! En als Ethiopiër eet je natuurlijk met je handen. Wel eerst even handjes wassen. Laat uw vertrouwde bestek en eetmanieren maar links liggen en tast toe met uw handen. Uw moeder zal niet boos worden.

P.s. Vergeet niet ook uw “bestek” op te eten. Tis namelijk heel lekker! Dat is onze enjera, een Ethiopische pannenkoek gemaakt uit sorgem-, maïs- en bloemmeel, die u ook terugvindt op de bodem van uw bord.

Verse ingrediënten

Met zorg en liefde voor u bereidt

Ethiopisch Restaurant Sunshine maakt de gerechten klaar volgens Ethiopische traditie. Super leuke en aparte ervaring om hier te eten. Heerlijke, authentieke smaken, goed pittig gekruid. Lekker met je handen eten. Hier kan het. Je krijgt geen bestek(!!), maar enjera, zuurdesempannenkoeken. Daar scheur je dan een stukje van af en daarmee pak je dan iets van dat grote bord. Enjera kan van verschillende soort granen (tarwe, mais enz.) gemaakt worden, maar de belangrijkste ingrediënt van enjera is ‘teff’. Teff met cà 1/32 inches doorsnede is het kleinste graan ter wereld. Teff groeit alleen in Ethiopië. Sinds 2003 groeit teff ook in Nederland (in kassen), in de omgeving van Nijmegen.

Nederlandse onderzoekers hebben bevestigd dat teff gluten vrij is. Teff wordt dan aanbevolen aan top sporters. De wereld top hardloper, de Ethiopische Haile Gebressilassie, zegt dat hij altijd enjera eet gemaakt van teff. Geen wonder dat hij een top sporter is geworden.

Ethiopisch Eritrees Restaurant injera schaal

Gevarieerde drankenkaart

Authentieke Ethiopische en Afrikaanse dranken

Ruime keuze uit diverse dranken, traditionele Ethiopische en Afrikaanse dranken. Probeert u eens de overheerlijke Ethiopische honingwijn (Teji).

Tej (uitspraak: tedzj) is een soort honingwijn die gebrouwen en gedronken wordt in Ethiopië. Deze drank wordt bereid van honing, water en op smaak gebracht met gemalen bladeren en twijgen van de Gesho, die zich als een soort hop in de vloeistof gedragen. Het alcoholpercentage is afhankelijk van de tijd dat men de drank laat gisten en kan een waarde van 11% halen. Doordat tej zo’n zoete smaak heeft wordt het hogere alcoholgehalte dan ook gemaskeerd.

Ook ons Afrikaans bier is aan te bevelen. Wij hebben bijvoorbeeld Habesha bier (Ethiopisch bier) of Mongozo bier (Angolees bier)

Natuurlijk hebben wij ook binnen- en buitenlandse dranken zoals; Heineken & Amstel bier. Italiaanse, Franse, Spaanse en Amerikaanse wijnen. Ook hebben wij een ruim aanbod gedestileerde dranken. Whiskey, Cognac, Wodka, Ouzo, Sambuca en Rum. Uiteraard mogen oude en jonge jenever, Vieux en Berenburg niet ontbreken.

GEBRUIK VAN VERSE INGREDIËNTEN

MET ZORG EN LIEFDE BEREIDT

VEELAL GLUTENVRIJ EN ALTIJD GEZOND

Reserveer direct online of telefonisch om zeker te zijn van een tafel

RESERVEREN
030 223 25 25