Menukaart

Voorgerechten | Hoofdgerechten | Vegetarisch | Nagerechten | Combinatiegerechten

Ethiopische koffie | Drankkaart | English menu

Traditioneel Ethiopisch: Enjera (zuurdesempannenkoeken)

Van de Enjera scheur je een stukje van af en daarmee pak je dan iets van dat grote bord...

Ethiopisch Restaurant Sunshine maakt de gerechten klaar volgens Ethiopische traditie. Super leuke en aparte ervaring om hier te eten. Heerlijke, authentieke smaken, goed pittig gekruid. Lekker met je handen eten. Hier kan het. Je krijgt geen bestek(!!), maar enjera, zuurdesempannenkoeken. Daar scheur je dan een stukje van af en daarmee pak je dan iets van dat grote bord. Enjera kan van verschillende soort granen (tarwe, mais enz.) gemaakt worden, maar de belangrijkste ingrediënt van enjera is 'teff'. Teff met cà 1/32 inches doorsnede is het kleinste graan ter wereld. Teff groeit alleen in Ethiopie. Sinds 2003 groeit teff ook in Nederland (in kassen), in de omgeving van Nijmegen.

Steeds meer Nederlandse boeren lopen warm voor de Ethiopische graansoort teff. >>Klik hier

Nederlandse onderzoekers hebben bevestigd dat teff gluten vrij is. Teff wordt dan aanbevolen aan top sporters. De wereld top hardloper, de Ethiopische Haile Gebressilassie, zegt dat hij altijd enjera eet gemaakt van teff. Geen wonder dat hij een top sporter is geworden.

 
 
Hieronder zie je 'teff', de belangrijkste ingredient van Enjera (zuurdesempannenkoeken)

In het veld ziet er teff zo uit.!

 
 
Ethiopisch Restaurant Sunshine - Pauwstraat 11 - 3512 TG Utrecht - 030-2232525 of 06-24212526 - sunshine@ethiorest.nl