Ethiopische koffie

Voorgerechten | Hoofdgerechten | Vegetarisch | Nagerechten | Combinatiegerechten

Ethiopische koffie | Drankkaart

Ook kunt u bij ons van de heerlijke Ethiopische koffie genieten. In de Nederlandse literatuur vinden wij het volgende over Ethiopische koffie : Hoe lang koffie bekend is en waar de feitelijke oorsprong ligt van dit eeuwenoude cultuurprodukt, is nooit met zekerheid vastgesteld. We weten wel, dat 550 na Chr. in Ethiopië en Arabië koffie werd gedronken. Ethiopië wordt daarom wel beschouwd als de bakermat van de koffie.

Men neemt aan dat het woord koffie afkomstig is van het arabische 'Kaaweh' dat 'kracht' of 'sterkte' betekent. Een andere lezing is, dat de naam afkomstig is van 'Kaffa', een provincie van Ethiopië.

In 1517 werden koffiebonen naar Turkije gesmokkeld. Pelgrims, die naar Mekka gingen, hebben veel aan de verbreiding van koffie bijgedragen.

In Nederland werd voor het eerst van koffie melding gemaakt door de plantkundige Charles de l'Esculuse (geboren in 1526) De Nederlander Pieter van den Broek, die in 1616 de koffie had leren kennen in de Arabische havenstad Mocha, bracht deze drank ook naar ons land. Op het Korte Voorhout in Den Haag werd in 1664 het eerste koffiehuis geopend.

 

 

 
 
 
Ethiopisch Restaurant Sunshine - Pauwstraat 11 - 3512 TG Utrecht - 030-2232525 of 06-24212526 - sunshine@ethiorest.nl